Květák v droždí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks květák
30 g droždí
125 ml bílé víno
100 g polohrubá mouka
podle chuti
sůl
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme, rozebereme na růžičky a ty v osolené vodě uvaříme doměkka. Scedíme a necháme květák co nejvíce oschnout.

  2. Rozklepneme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme do tuhého sněhu, zašleháme do nich špetku soli, droždí, mouku a víno. Vznikne nám hustší těstíčko, které necháme asi 10 minut odstát.

  3. Na pánvi si rozehřejeme olej.

  4. Jednotlivé oschlé růžičky namáčíme v těstíčku a smažíme dozlatova.

  5. Květákové růžičky v drožďovém těstíčku podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!