Květák v sýru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
100 g máslo
1 ks květák
150 g tvrdý sýr
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Květák zbavíme listů, košťál zkrátíme (odstraníme) a květák ponoříme asi na 10 minut do osolené vody, abychom se zbavili nežádoucího hmyzu.

  2. Pak květák vcelku uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Scedíme ho a necháme ho okapat. Troubu rozehřejeme na nejvyšší teplotu.

  3. Zapékací misku vymažeme pořádnou vrstvou másla. Sýr nastrouháme. Klidně můžeme zkusit kombinovat více druhů sýra. Do zapékací misky vložíme celý květák a pořádně jej posypeme sýrem. Zaprášíme jej sladkou paprikou a posypeme trochou nastrouhaného muškátového oříšku.

  4. Květák zprudka zapékáme asi 10 minut. Mezitím si rozehřejeme máslo. Upečený květák ještě horký přelijeme vařícím máslem.

  5. Květák podáváme horký a s brambory nebo tmavým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!