Květákové čepičky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 0.5 lžičky sůl 3 ks vejce 2 lžíce strouhanka 1 ks květák 100 g sýr 1 lžíce sekaná petrželka 1 lžička mletý černý pepř
Postup Květákové čepičky recept
Postup přípravy receptu
-
Větší květák nebo třeba brokolici očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě s kmínem. Uvařený měkký květák vyjmeme a necháme vychladnout.
Zatím si rozklepneme vejce a rozdělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Vmícháme do něj strouhaný sýr, žloutky a podle chuti sůl, pepř a sekanou petrželku.
Zapékací mísu vymažeme a vysypeme strouhankou. Do mísy naskládáme květák nebo brokolici a zalijeme sýrovým sněhem. Květákové čepičky vložíme do předehřáté trouby a zapékáme dozlatova.
Květákové čepičky podáváme s brambory a čerstvou zeleninou nebo salátem.