Květákové karbanátky s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g olej
sůl
3 ks vejce
40 g máslo
strouhanka
2 ks cibule
600 g květák
1 ks rohlík
pepř
150 g žampiony nebo houby
vývar nebo mléko

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvý květák nejprve rozebereme na růži4ky, které propláchneme, osušíme a pokrájíme na drobné kousky. Necháme podusit na cibulce s máslem. Rohlík pokrájíme na kolečka, která zvlhčíme vývarem nebo mlékem. Uhněteme společně s máslem, cibulkou nakrájenou najemno a se 3 žloutky.

  2. Houby nakrájáme najemno a podusíme. Květák spojíme s rohlíkem, okořeníme, přidáme houby a osolíme. Z bílků připravíme tuhý sníh, lehce jej vmícháme do směsi a podle potřeby těsto zahustíme strouhankou. Namočenou rukou vytvarujeme karbanátky. Ještě obalíme v mouce a nakonec smažíme v rozpáleném oleji.

  3. Nejlepší karbanátky jsou s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!