Květákové kari s masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 lžíce jogurt 2 ks cibule 2 ks rajče 500 g květák 1 lžička zázvor 1 lžička koriandr 1 lžička chilli 1 lžička kari koření 750 g hovězí maso 1 lžička garam-masala podle potřeby olej podle chuti sůl na ozdobu 1 ks cibule petrželová nať
Postup Květákové kari s masem recept
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na růžičky a maso nakrájíme na menší kousky. Cibuli, česnek a rajčata nakrájíme na jemno.
Na oleji osmažíme cibuli, česnek, rajčata. Osolíme a okořeníme zázvorem, koriandrem, chilli a kari. Smažíme, až vše zhnědne a vsákne se olej. Pak přidáme maso a několik minut dusíme. Potom přidáme rozšlehaný jogurt se solí, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 25 minut. Dusíme nejlépe v papinovém hrnci. Než maso úplně změkne, přidáme květák a dusíme doměkka.
Do hotového květákového kari s masem přidáme 1/4 lžičky koření garam-masala, ozdobíme nasekanou petrželovou natí a na kolečka nakrájenou čerstvou cibulí.
Květákové kari s masem podáváme s rýží.