Květákové kari s masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce jogurt
2 ks cibule
2 ks rajče
500 g květák
1 lžička zázvor
1 lžička koriandr
1 lžička chilli
1 lžička kari koření
750 g hovězí maso
1 lžička garam-masala
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
na ozdobu
1 ks cibule
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a maso nakrájíme na menší kousky. Cibuli, česnek a rajčata nakrájíme na jemno.

  2. Na oleji osmažíme cibuli, česnek, rajčata. Osolíme a okořeníme zázvorem, koriandrem, chilli a kari. Smažíme, až vše zhnědne a vsákne se olej. Pak přidáme maso a několik minut dusíme. Potom přidáme rozšlehaný jogurt se solí, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 25 minut. Dusíme nejlépe v papinovém hrnci. Než maso úplně změkne, přidáme květák a dusíme doměkka.

  3. Do hotového květákového kari s masem přidáme 1/4 lžičky koření garam-masala, ozdobíme nasekanou petrželovou natí a na kolečka nakrájenou čerstvou cibulí.

  4. Květákové kari s masem podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!