Květákový nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce 40 g máslo tuk kmín 1 ks květák 150 g houby 1 ks malá cibule 60 g hladká mouka na ozdobu čerstvá petrželka
Postup Květákový nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a uvaříme ve slané vodě do poloměkka.
Očištěné a nakrájené houby vložíme na nasekanou cibulku zpěněnou na tuku, osolíme, okmínujeme a podusíme.
Žloutky lehce osolíme, utřeme s máslem, přidáme mouku, udušené prochladlé houby, růžičky květáku a nakonec sníh z bílků. Květákový nákyp pečeme ve vymaštěném pekáči.
Na talířích květákový nákyp posypeme petrželkou a podáváme se šťouchanými bramborami a salátem.