Květákový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
40 g máslo
tuk
kmín
1 ks květák
150 g houby
1 ks malá cibule
60 g hladká mouka
na ozdobu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a uvaříme ve slané vodě do poloměkka.

  2. Očištěné a nakrájené houby vložíme na nasekanou cibulku zpěněnou na tuku, osolíme, okmínujeme a podusíme.

  3. Žloutky lehce osolíme, utřeme s máslem, přidáme mouku, udušené prochladlé houby, růžičky květáku a nakonec sníh z bílků. Květákový nákyp pečeme ve vymaštěném pekáči.

  4. Na talířích květákový nákyp posypeme petrželkou a podáváme se šťouchanými bramborami a salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!