Květákový salát s pomerančem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 20 g kopr 2 ks pomeranč 400 g květák 6 lístků bazalka 1 svazek jarní (naťová) cibulka zálivka 1-2 stroužky česnek sůl 1 lžička cukr krupice 1 lžíce olivový olej 1 lžíce citronová šťáva 3 lžíce vinný ocet 1 lžíce pomerančová šťáva drcený barevný pepř na ozdobu 8 listů ledový salát příloha 1 balíček sýrové krekry
Postup Květákový salát s pomerančem recept
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na růžičky a v mírně osolené vodě vaříme 6-8 minut. Pak růžičky necháme okapat a vychladnout.
Kopr a bazalku propláchneme, osušíme a nasekáme najemno. Bílou část cibulek nakrájíme na kolečka a zelenou nať nadrobno nasekáme.
Vinný ocet smícháme s citronovou i pomerančovou šťávou, přidáme olej a prošleháme. Dochutíme solí, pepřem i cukrem a jako poslední vmícháme utřený česnek.
Růžičky květáku promícháme s cibulí a nasekanými bylinkami. Přidáme na plátky nakrájený neloupaný pomeranč (pečlivě omytý) a vše zalijeme dresinkem.
Pikantní květákový salát rozdělíme do misek vyložených listy salátu a ozdobýme sýrovými krekry.