Kynuté vanilkové řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 ks vejce 40 g máslo 60 ml mléko 20 g droždí 1 lžička cukr písek 200 g polohrubá mouka náplň 1 4 ks vejce 250 g máslo 500 ml mléko 2 balíčky vanilkový cukr 2 balíčky vanilkový pudink v prášku náplň 2 3 ks vejce 80 g máslo 300 g cukr krupice 1 ks tvaroh měkký 1 balíček vanilkový cukr 30 g mleté mandle
Postup Kynuté vanilkové řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku dáme na vál, doprostřed vyhloubíme důlek, do něj rozdrobíme droždí, které přelijeme vlažným mlékem a zasypeme lžičkou cukru. Necháme vzejít kvásek.
Potom přidáme vejce, máslo a vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.
Asi v 1dl mléka rozmícháme pudink. Zbylé mléko přivedeme k varu, rozpustíme v něm cukr a máslo, přilijeme pudink, asi minutu povaříme a necháme vychladnout.
Vejce na náplň rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vmícháme do vychladlého pudinku. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do pudinkové hmoty.
Zbývající máslo utřeme s cukrem, zbylými vejci a přidáme tvaroh s mandlemi.
Těsto rozválíme na vymaštěný plech, potřeme tvarohem, na ten navrstvíme pudink a při 200°C pečeme přibližně 50 minut.
Necháme vychladit a můžeme podávat.