Kynutý houskový knedlík v domácí pekárně recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 1 lžička sůl sůl 1 ks vejce 250 ml mléko 500 g polohrubá mouka 1 lžička sušené droždí 1 ks starší rohlík
Postup Kynutý houskový knedlík v domácí pekárně
Postup přípravy receptu
-
V mléce rozšleháme vajíčko a nalijeme do nádoby v pekárně (v případě, že nemáte vajíčko, můžete dát 1 lžíci oleje). Přidáme rohlík nakrájený na kostičky, nebo housku (pečivo se nemusí přidávat pokud nechcete). Potom vše zasypeme moukou. Do levé strany přidáme sůl a cukr a do pravé strany sušené droždí
Pak pekárnu nastavíme na program kynutého těsta (přibližně 1hod. a 15min.)
Po vykynutí těsta dáme vařit vodu a osolíme jí podle potřeby a velikosti hrnce
Mezitím co se voda vaří vyndáme těsto z pekárny a rozdělíme ho na 2-3 díly, které vytvarujeme na knedlíky, necháme je odpočinout pod utěrkou, do doby, než voda v hrnci začne vřít
Pak vložíme knedlíky do hrnce, v případě, že se nám ponoří ke dnu zamícháme s nimi aby se nám u dna nepřichytili a pokud jsme udělali 3 knedlíky - uvaříme je najednou. Když se knedlíky nevejdou do hrnce musíme knedlíky vařit nadvakrát. Knedlíky vaříme 25 min a asi po 10min. vaření knedlíky otočíme
Uvařené knedlíky vyndáme na tác a nakrájíme je. Já krájím knedlíky nití,ale můžete samozřejmě použít kráječ na knedlíky, nebo nůž.