Kynutý houskový knedlík z mikrovlnky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
300 ml mléko
0.5 balíčku droždí
2 ks pečivo
300 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do misky nasypeme polohrubou mouku. Uděláme důlek, nalijeme vlažné mléko, dáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek. Místo kostičky droždí můžeme použít půl balíčku sušeného droždí v sáčku. Pak přidáme trochu soli a vajíčko. Promícháme a zamícháme na kostičky nakrájené pečivo.

  2. Těsto kynutý knedlík necháme 20 minut kynout. Těsto musí skoro stékat z

  3. vařečky, jinak by knedlík byl tuhý. Po vykynutí těsto vlijeme do teflonové formy jakéhokoliv tvaru, ale bábovka je nejhezčí. Můžeme použít také skleněnou bábovku.

  4. Kynutý houskový knedlík vaříme na plný výkon asi 5 minut podle výkonu mikrovlnné trouby. Slabší výkon asi i 7 minut - zkusíme píchnutím špejle.

  5. Kynutý houskový knedlík z mikrovlnky nakrájíme a ihned podáváme s vhodným hlavním jídlem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!