Kynutý koláč s medem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 ml mandlový likér těsto 2 ks vejce 50 g máslo 400 ml mléko 42 g droždí 50 g med 0 lžiček mletá skořice 300 g hladká mouka 300 g hrubá mouka 200 g mandlové lupínky 50 g sojová mouka krém 250 g máslo 500 ml mléko 75 g med 1 ks vanilkový cukr 40 g škrobová moučka
Postup Kynutý koláč s medem recept
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na těsto smícháme a necháme vykynout. Těsto roztáhneme na vymazaný plech a 15 minut necháme ještě kynout. Potom těsto potřeme směsí medu a a másla, posypeme mandlovými lupínky. Dáme péct na 25 - 35 minut na 200 °C. Těsně před dopečením potřeme povrch ještě jednou medovo-máslovou směsí. Těsto dopečeme a necháme vychladnout. Vychladlé těsto příčně rozřežeme na polovinu.
Uvaříme si krém z medu, mléka, škrobového prášku a vanilkového cukru. Za občasného míchání necháme vychladnout. Potom do směsi zamícháme máslo a vyšleháme na hladký krém.
Upečený korpus pokapeme mandlovým likérem, potřeme krémem a pěkně rovnoměrně rozetřeme. Na to položíme vrchní část odkrojeného plátu, na kterém jsou mandlové lupínky. Kynutý koláč s medem dáme chladit do lednice nejlépe do druhého dne, aby se chutě pěkně propojily.
Kynutý koláč s medem podáváme nakrájený na úhledné kostky.