Kysané zelí po starodávnu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
2 lžíce sádlo
4 lžíce hladká mouka
250 g uzené maso
100 g uzená slanina
1 lžička mletá sladká paprika
1 kg kysané zelí
100 g ječné kroupy

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso a slaninu nakrájíme na kostičky. Zelí překrájíme.

  2. V hrnci rozehřejeme lžíci sádla a maso se slaninou na něm opečeme. Přidáme kysané zelí a společně uvaříme doměkka.

  3. Zvlášť si v uvaříme podle návodu kroupy. Uvařené kroupy vmícháme do zelí. Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme a na druhé lžíci sádla osmahneme dorůžova. Zeleninu zaprášíme moukou a osmahneme ji dozlatova. Přidáme sladkou papriku, promícháme a jíškou zahustíme zelí. Kysané zelí necháme povařit.

  4. Kysané zelí po starodávnu podáváme samostatně nebo jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!