Kysané zelí po starodávnu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 ks cibule 2 lžíce sádlo 4 lžíce hladká mouka 250 g uzené maso 100 g uzená slanina 1 lžička mletá sladká paprika 1 kg kysané zelí 100 g ječné kroupy
Postup Kysané zelí po starodávnu recept
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso a slaninu nakrájíme na kostičky. Zelí překrájíme.
V hrnci rozehřejeme lžíci sádla a maso se slaninou na něm opečeme. Přidáme kysané zelí a společně uvaříme doměkka.
Zvlášť si v uvaříme podle návodu kroupy. Uvařené kroupy vmícháme do zelí. Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme a na druhé lžíci sádla osmahneme dorůžova. Zeleninu zaprášíme moukou a osmahneme ji dozlatova. Přidáme sladkou papriku, promícháme a jíškou zahustíme zelí. Kysané zelí necháme povařit.
Kysané zelí po starodávnu podáváme samostatně nebo jako přílohu.