Kyselá smetanová polévka z čerstvých hub recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g máslo
1 ks cibule
500 ml kysaná smetana
40 g hladká mouka
300 g čerstvé houby
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme, nakrájíme na plátky, vložíme do osolené vody a vaříme.

  2. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme.

  3. Na másle zpěníme cibulku, přidáme hladkou mouku, osmahneme a připravíme cibulovou jíšku. K poloměkkým houbám vmícháme světlou jíšku a dovaříme.

  4. Polévku podle chuti osolíme, opepříme a na závěr vmícháme kysanou smetanu.

  5. Před podáváním můžeme sypat smetanovou polévku z čerstvých hub ještě čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!