Kyselo od Šlahunků recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

olej
sůl
4 ks vejce
brambory
2 ks cibule
kmín
2,5 l voda
sušené houby
chlebový kvásek

Postup přípravy receptu

  1. Na chlebový kvásek nalijeme studenou vodu (asi na dva prsty nad kyselo) nejlépe večer a občas zakvedláme, aby se rozpustilo. Necháme stát do druhého dne

  2. Asi do 2,5 l studené vody namočíme sušené houby, kmín a přidáme sůl. Necháme asi jednu hodinu stát a poté pomalu vaříme, až jsou houby měkké. Přidáme rozkvedlaný kvásek a necháme třikrát převařit a odstavíme (při vaření stále mícháme)

  3. Na rozpáleném oleji usmažíme dorůžova cibuli (asi dvě větší), nalijeme do kysela a na pánvi usmažíme zhruba 4 vejce na uvedené množství polévky a též přidáme. Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme, nakrájíme a přidáme do kysela

  4. Kyselo od Šlahunků rozlijeme do hlubokých talířů a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!