Kýta na zázvoru recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti 2 stroužky česnek sůl 26 dkg tuk 1 lžíce kmín mletý pepř 0.5 lžičky mletý zázvor mleté nové koření 1 lžíce mletá sladká paprika 0 lžiček strouhaný muškátový oříšek podle potřeby hladká mouka 1 kg vepřová kýta
Postup Kýta na zázvoru recept
Postup přípravy receptu
-
Tuk rozehřejeme na pánvi. Přidejte papriku, zázvor, pepř, nové koření, muškátový oříšek a rozetřený nebo rozmačkaný česnek. Vše rozmícháme na kašičku, kterou maso ze všech stran potřeme.
Poté kýtu vložíme do pekáče, osolíme a posypeme kmínem. Trochu podlijeme horkou vodou a kýtu s pekáčem dáme do trouby péct při teplotě 200 °C. Občas kýtu otočíme a přelijeme vypečenou šťávou a podle potřeby podlijte vodou. Kýtu za zázvoru pečeme, dokud maso nezměkne.
Je-li šťáva příliš řídká, můžeme pro její zahuštění přidat trochu mouky rozkvedlané ve vodě. Po zahuštění je omáčku nutno povařit. Upečenou kýtu vyjmeme a nakrájíme na plátky. Pokud je nutné, necháme ho v troubě dojít.
Kýtu na zázvoru podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem a můžeme i se zelím.