Kýta na zázvoru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
2 stroužky česnek
sůl
26 dkg tuk
1 lžíce kmín
mletý pepř
0.5 lžičky mletý zázvor
mleté nové koření
1 lžíce mletá sladká paprika
0 lžiček strouhaný muškátový oříšek
podle potřeby
hladká mouka
1 kg vepřová kýta

Postup přípravy receptu

  1. Tuk rozehřejeme na pánvi. Přidejte papriku, zázvor, pepř, nové koření, muškátový oříšek a rozetřený nebo rozmačkaný česnek. Vše rozmícháme na kašičku, kterou maso ze všech stran potřeme.

  2. Poté kýtu vložíme do pekáče, osolíme a posypeme kmínem. Trochu podlijeme horkou vodou a kýtu s pekáčem dáme do trouby péct při teplotě 200 °C. Občas kýtu otočíme a přelijeme vypečenou šťávou a podle potřeby podlijte vodou. Kýtu za zázvoru pečeme, dokud maso nezměkne.

  3. Je-li šťáva příliš řídká, můžeme pro její zahuštění přidat trochu mouky rozkvedlané ve vodě. Po zahuštění je omáčku nutno povařit. Upečenou kýtu vyjmeme a nakrájíme na plátky. Pokud je nutné, necháme ho v troubě dojít.

  4. Kýtu na zázvoru podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem a můžeme i se zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!