Kýta s kukuřicí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 špetka grilovací koření 1 kg větší cibule 10 ks vepřová kýta 1 špetka mletý černý pepř 1 špetka koření na kuře 1 špetka koření krkovička s česnekem 300 g mladá maražená kukuřice omáčka 100 g másla trocha vody na dpodlití příloha vařené brambory
Postup Kýta s kukuřicí recept
Postup přípravy receptu
-
Na oleji si osmahneme cibuli pokrájenou na kolečka. Smažíme do hněda (cibule nesmí být připálená, ale tak aby chutnala). Pak přidáme okořeněné maso a orestujeme (opečené maso vrstvíme na sebe v pánvičce), pokud se nám maso přismahne, je to v pořádku. Dodá to tu správnou barvu šťávě, kterou uděláme tím, že maso podlijeme trochou vody a necháme provařit. Když je maso měkkém vyjmeme ho na stranu a doděláme omáčku.
V rendlíčku si rozpustíme máslo - může ho být víc. Na rozpuštěné máslo přidáme mladou mraženou kukuřici a dusíme na másle do měkka, trochu osolíme a opepříme. Potom připravenou kukuřici vložíme do pánvičky se šťávou necháme povařit a pak zahustíme provaříme, přidáme maso a necháme chvíli prohřát a podáváme s vařenými brambory.
Kýta s kukuřicí nepotřebuje další přílohu, ale můžeme podávat s vařenými brambory.