Kýta s kukuřicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 špetka grilovací koření
1 kg větší cibule
10 ks vepřová kýta
1 špetka mletý černý pepř
1 špetka koření na kuře
1 špetka koření krkovička s česnekem
300 g mladá maražená kukuřice
omáčka
100 g másla
trocha vody na dpodlití
příloha
vařené brambory

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si osmahneme cibuli pokrájenou na kolečka. Smažíme do hněda (cibule nesmí být připálená, ale tak aby chutnala). Pak přidáme okořeněné maso a orestujeme (opečené maso vrstvíme na sebe v pánvičce), pokud se nám maso přismahne, je to v pořádku. Dodá to tu správnou barvu šťávě, kterou uděláme tím, že maso podlijeme trochou vody a necháme provařit. Když je maso měkkém vyjmeme ho na stranu a doděláme omáčku.

  2. V rendlíčku si rozpustíme máslo - může ho být víc. Na rozpuštěné máslo přidáme mladou mraženou kukuřici a dusíme na másle do měkka, trochu osolíme a opepříme. Potom připravenou kukuřici vložíme do pánvičky se šťávou necháme povařit a pak zahustíme provaříme, přidáme maso a necháme chvíli prohřát a podáváme s vařenými brambory.

  3. Kýta s kukuřicí nepotřebuje další přílohu, ale můžeme podávat s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!