Lasagne plněné vepřovým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 4 lžíce olej 0.5 svazečku bazalka 12 plátků lasagne 150 ml červené víno 500 g vepřové maso 0.5 lžičky mletý muškátový oříšek 1 konzerva rajský protlak (malý) podle chuti cukr sůl mletý bílý pepř omáčka 300 g rajče 100 g kečup na ozdobu 200 g tvrdý sýr 4 ks cherry rajčátka podle potřeby olej na vymazání
Postup Lasagne plněné vepřovým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Lasagne vložíme do vroucí osolené vody, uvaříme a dáme zchladit do studené vody.
Rozpálíme olej, přidáme maso a promícháme. Pak ho zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, oloupaný česnek nakrájený na plátečky a muškátový oříšek. Osmahneme a zalijeme vínem. Přikryté poklicí povaříme asi 10 minut.
Přidáme protlak a vaříme do vydušení tekutiny. Odstavíme, maso by mělo být spojené. Přidáme k němu bazalku a promícháme.
Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky, podlijeme trochou vody a vaříme 20 minut. Přidáme kečup, podle chuti cukr i sůl a vaříme ještě 10 minut.
Lasagne necháme oschnout a do středu každé rozdělíme náplň. Závitky naskládáme do olejem vymaštěného pekáčku, zalijeme omáčkou, posypeme polovinou strouhaného sýru a pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut na 140 °C.
Jednotlivé porce lasagní dozdobíme na talíři zbylým sýrem a rajčátkem.