Lasagne s brokolicí a ricottou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - sůl
- - máslo
300 ml mléko
1 ks cibule
350 g brokolice
- - bazalka
- - pepř mletý
100 g houby
200 g lasagne
30 g parmazán strouhaný
- - oříšek muškátový
400 ml vývar zeleninový
250 g sýr Ricotta
- - hořčice dijonská
100 g ořechy kešu

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu rozpustíme máslo a na něm osmahneme cibulku, tak aby nezhnědla. Přidáme mouku a necháme chvíli pražit, postupně potom přilijeme mléko a vývar. Za stálého míchání necháme zhoustnout. Přidáme sůl, trošku pepře, muškátový oříšek a hořčice a vaříme mírným varem. Odstavíme z ohně, přidáme ementál a mícháme dokud se nerozpustí. Potom kastrol zakryjeme a odložíme stranou. Lasagne uvaříme a necháme okapat. Mezitím rozpálíme na pánvi olej a opražíme na něm kešu oříšky dozlatova. Oříšky dáme na talíř a do oleje dáme brokolici. Na prudkém ohni mícháme pár minut, přidáme houby a česnek a ještě chvíli dusíme. Přidáme oříšky a odstavíme. Mělký pekáč vymažeme a dno vyložíme asi třetinou lasagní tak, aby se mírně překrývaly. Na ně rozprostřeme polovinu ricotty a zakryjeme polovinou brokolicové směsi. Zalijeme ji třetinou sýrové omáčky a vrstvy opakujeme, až dojdeme ke třetímu dílu těstovin. Na horní lasagne rozetřeme zbývající omáčku a posypeme ji parmezánem. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů a lasagne pečeme, až jídlo zezlátne a začne bublat. Nakonec jídlo ozdobíme bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!