Lasagne s květákem a bešamelem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 kg květák 1 hrst parmazán 500 g předvařené lasagne podle potřeby 40 g slanina 2 balíčky mozzarella olivový olej 300 ml bešamelová omáčka
Postup Lasagne s květákem a bešamelem recept
Postup přípravy receptu
-
Květák rozdělíme na růžičky a důkladně je opereme. Cibuli nakrájíme na slabé proužky. Na olivovém oleji ve větším hrnci zpěníme cibuli a přidáme květákové růžičky. Restujeme a po pár minutách podlijeme troškou vody nebo zeleninovým vývarem. Květák vaříme do úplného změknutí. Nedáváme hodně vody, jen aby byly růžičky potopené.
Měkký květák dobře rozmačkáme a necháme odpařit všechnu vodu. Teplotu snížíme a přidáme bešamelovou omáčku. Promícháme a dochutíme solí, mletým pepřem i muškátem. Hrnec odstavíme.
Formu 30 x 40 cm potřeme olivovým olejem. Dno potřeme částí bešamelu. Na bešamel naskládáme slabé plátky slaniny a rozdělíme nastrouhanou mozzarellu.
Přikryjeme předvařeným plátkem lasagní a opět zalijeme bešamelem. Dáme slaninu, mozzarellu a opět lasagně. Pokračujeme do vyčerpání surovin, ukončíme však lasagněmi. Zeleninové
lasagne posypeme nastrouhaným parmazánem a mozzarellou.
Lasagne s květákem a bešamelem vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme dozlatova přibližně 20 minut. Lasagne s květákem a bešamelem po upečení necháme alespoň 10 minut stát.
Lasagne s květákem a bešamelem nakrájíme a podáváme teplé jako hlavní chod.