Lasagne s květákem a bešamelem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 kg květák
1 hrst parmazán
500 g předvařené lasagne
podle potřeby
40 g slanina
2 balíčky mozzarella
olivový olej
300 ml bešamelová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozdělíme na růžičky a důkladně je opereme. Cibuli nakrájíme na slabé proužky. Na olivovém oleji ve větším hrnci zpěníme cibuli a přidáme květákové růžičky. Restujeme a po pár minutách podlijeme troškou vody nebo zeleninovým vývarem. Květák vaříme do úplného změknutí. Nedáváme hodně vody, jen aby byly růžičky potopené.

  2. Měkký květák dobře rozmačkáme a necháme odpařit všechnu vodu. Teplotu snížíme a přidáme bešamelovou omáčku. Promícháme a dochutíme solí, mletým pepřem i muškátem. Hrnec odstavíme.

  3. Formu 30 x 40 cm potřeme olivovým olejem. Dno potřeme částí bešamelu. Na bešamel naskládáme slabé plátky slaniny a rozdělíme nastrouhanou mozzarellu.

  4. Přikryjeme předvařeným plátkem lasagní a opět zalijeme bešamelem. Dáme slaninu, mozzarellu a opět lasagně. Pokračujeme do vyčerpání surovin, ukončíme však lasagněmi. Zeleninové

  5. lasagne posypeme nastrouhaným parmazánem a mozzarellou.

  6. Lasagne s květákem a bešamelem vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme dozlatova přibližně 20 minut. Lasagne s květákem a bešamelem po upečení necháme alespoň 10 minut stát.

  7. Lasagne s květákem a bešamelem nakrájíme a podáváme teplé jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!