Lasagne se smetanovým špenátem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 stroužky česnek sůl 3 ks vejce 30 g máslo 125 g smetana 300 g tvaroh 220 g lasagne 100 g parmazán mletý černý pepř 400 g mražený špenát se smetanou
Postup Lasagne se smetanovým špenátem recept
Postup přípravy receptu
-
Špenát necháme trochu rozmrznout. Oloupaný česnek jemně nasekáme. Parmazán nastrouháme. Tvaroh smícháme dohladka se smetanou, česnekem, 60g parmazánu a vejci. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Formu o objemu 1,5 litru vymažeme máslem.
Na dno formy rozetřeme několik lžic špenátu a zakryjeme listy nepřevařených lasagne. Listy tence potřeme tvarohovou směsí. Pak postupujeme znovu po vrstvách, dokud nespotřebujeme všechny přísady. Nakonec zbude vrstva špenátu. Špenát posypeme zbývajícím parmazánem a poklademe vločkami másla.
Lasagne se smetanovým špenátem zapékáme na střední příčce při teplotě 180 °C asi 35 minut.