Lasagne se špenátem a bešamelem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 70 g máslo 1 l bešamel 500 g lasagne 200 g tvrdý sýr směs 3-4 stroužky česnek 2 ks vejce 2 lžíce smetana 1 špetka muškátový oříšek 100 g parmezán 500 g mražený špenát podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Lasagne se špenátem a bešamelem recept
Postup přípravy receptu
-
Mražený špenát osmažíme na másle s prolisovaným česnekem. Pokud máme čerstvý špenát, tak ho nejprve vhodíme na 2 - 3 minuty do vařicí vody, potom špenát nasekáme a osmažíme spolu s česnekem na másle.
Na konci smažení ke špenátu přidáme 2 vejce. Podle chuti přidáme sůl, mletý černý pepř, muškátový oříšek a nastrouhaný parmezán. Dále můžeme ještě přidat 2 lžíce smetany.
Pekáček vymažeme máslem, nalijeme vrstvu bešamelu a postupně klademe lasagne, špenát, bešamel, nastrouhaný sýr, lasagne, špenát atd. Poslední vrstvou by měl být samozřejmě bešamel posypaný nastrouhaným sýrem.
Pekáček s lasagnemi vložíme do trouby a pečeme 40 - 50 minut na 180 °C.
Lasagne se špenátem a bešamelem ihned podáváme jako sytý hlavní chod.