Lasagne se špenátem a bešamelem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

70 g máslo
1 l bešamel
500 g lasagne
200 g tvrdý sýr
směs
3-4 stroužky česnek
2 ks vejce
2 lžíce smetana
1 špetka muškátový oříšek
100 g parmezán
500 g mražený špenát
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mražený špenát osmažíme na másle s prolisovaným česnekem. Pokud máme čerstvý špenát, tak ho nejprve vhodíme na 2 - 3 minuty do vařicí vody, potom špenát nasekáme a osmažíme spolu s česnekem na másle.

  2. Na konci smažení ke špenátu přidáme 2 vejce. Podle chuti přidáme sůl, mletý černý pepř, muškátový oříšek a nastrouhaný parmezán. Dále můžeme ještě přidat 2 lžíce smetany.

  3. Pekáček vymažeme máslem, nalijeme vrstvu bešamelu a postupně klademe lasagne, špenát, bešamel, nastrouhaný sýr, lasagne, špenát atd. Poslední vrstvou by měl být samozřejmě bešamel posypaný nastrouhaným sýrem.

  4. Pekáček s lasagnemi vložíme do trouby a pečeme 40 - 50 minut na 180 °C.

  5. Lasagne se špenátem a bešamelem ihned podáváme jako sytý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!