Laskonky s malinovým krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks bílek 200 g cukr krupice 100 g cukr moučka 200 g kokosová moučka 150 g cukr krupice na svaření na ozdobu máta 16 ks maliny krém 200 g maliny 1 kapka smetana ke šlehání
Postup Laskonky s malinovým krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Cukr krupici svaříme tzv. na nit - když vytáhneme vařečku, stéká od ní rozpuštěný cukr, nepřipálíme!
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého přimícháme cukr krupici a ještě horký svařený cukr. Nakonec přimícháme kokos smíchaný s mletým cukrem.
Lžící nabíráme bílkovou hmotu a na plech vyložený pečícím papírem tvoříme malé placičky stejné velikosti. Sušíme v předehřáté troubě při 120 °C do "ztvrdnutí". Pozor jsou velice křehké!
Smetanu vyšleháme do tuha, přidáme zralé maliny a krém dobře promícháme.
Vychladlé laskonky plníme z cukrářského sáčku malinovým krémem a slepujeme po dvou k sobě. Nahoru uděláme z krému špičku, do které posadíme malinu, případně ozdobíme snítkem máty.