Laskonky s malinovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks bílek
200 g cukr krupice
100 g cukr moučka
200 g kokosová moučka
150 g cukr krupice na svaření
na ozdobu
máta
16 ks maliny
krém
200 g maliny
1 kapka smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Cukr krupici svaříme tzv. na nit - když vytáhneme vařečku, stéká od ní rozpuštěný cukr, nepřipálíme!

  2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého přimícháme cukr krupici a ještě horký svařený cukr. Nakonec přimícháme kokos smíchaný s mletým cukrem.

  3. Lžící nabíráme bílkovou hmotu a na plech vyložený pečícím papírem tvoříme malé placičky stejné velikosti. Sušíme v předehřáté troubě při 120 °C do "ztvrdnutí". Pozor jsou velice křehké!

  4. Smetanu vyšleháme do tuha, přidáme zralé maliny a krém dobře promícháme.

  5. Vychladlé laskonky plníme z cukrářského sáčku malinovým krémem a slepujeme po dvou k sobě. Nahoru uděláme z krému špičku, do které posadíme malinu, případně ozdobíme snítkem máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!