Lečo na pánvi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce 1 ks paprika 2 ks střední cibule mletý černý pepř 4 ks menší rajče 2-3 ks buřt nebo kabanos podle potřeby olej
Postup Lečo na pánvi recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata oloupeme a nakrájíme na plátky. Buřty nebo točeňák nakrájíme na půlkolečka. Papriku nakrájíme na kostičky.
Dno pánve vytřeme olejem, poklademe rozebranými kolečky cibule, půlkolečky buřtů či točeňáku, na plátky nakrájenými spařenými a oloupanými rajčaty a poházíme kostičkami papriky. Osolíme, opepříme a dusíme na mírném ohni, dokud paprika nezměkne. Pak lečo na pánvi zalijeme vajíčkem. Podle chuti ještě přisolíme a necháme pod pokličkou dojít do ztuhnutí vajec.
My lečo z pánve jíme s chlebem, ale fantazii a chuti se meze nekladou.
Vřele nedoporučuji levné varianty točeňáků s velkou příměsí mouky - jakmile navlhnou, nabudou nevídaných rozměrů a chutnají mírně řečeno nic moc. Není nad poctivý buřtík.
Vrstvit můžeme v podstatě jak chceme, ale začneme-li rajčaty, mají tendenci se připalovat. Mě se osvědčila tato varianta. Recept je na 2 porce leča.