Lečo na pánvi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
1 ks paprika
2 ks střední cibule
mletý černý pepř
4 ks menší rajče
2-3 ks buřt nebo kabanos
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata oloupeme a nakrájíme na plátky. Buřty nebo točeňák nakrájíme na půlkolečka. Papriku nakrájíme na kostičky.

  2. Dno pánve vytřeme olejem, poklademe rozebranými kolečky cibule, půlkolečky buřtů či točeňáku, na plátky nakrájenými spařenými a oloupanými rajčaty a poházíme kostičkami papriky. Osolíme, opepříme a dusíme na mírném ohni, dokud paprika nezměkne. Pak lečo na pánvi zalijeme vajíčkem. Podle chuti ještě přisolíme a necháme pod pokličkou dojít do ztuhnutí vajec.

  3. My lečo z pánve jíme s chlebem, ale fantazii a chuti se meze nekladou.

  4. Vřele nedoporučuji levné varianty točeňáků s velkou příměsí mouky - jakmile navlhnou, nabudou nevídaných rozměrů a chutnají mírně řečeno nic moc. Není nad poctivý buřtík.

  5. Vrstvit můžeme v podstatě jak chceme, ale začneme-li rajčaty, mají tendenci se připalovat. Mě se osvědčila tato varianta. Recept je na 2 porce leča.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!