Lečo s čočkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
7 ks paprika
4 ks cibule
7 ks rajče
500 g uzenina
3 ks feferonka
250 g čočka
podle potřeby
slanina
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Čočku uvaříme v osolené vodě. Česnek prolisujeme, papriky a feferonky nakrájíme na nudličky, rajčata na plátky a cibuli na kolečka. Slaninu nakrájíme na drobné kousky a uzeninu také. Cibulovou nať nakrájíme nadrobno.

  2. V pánvi rozpustíme slaninu, přisypeme nakrájenou cibuli a zesklovatíme ji. Potom vmícháme pokrájenou uzeninu, zaprášíme mletou paprikou, opepříme a osmahneme. Přidáme nakrájené papriky a feferonky, po chvíli rajčata a za občasného míchání dusíme přikryté do změknutí paprik. Nakonec vmícháme uvařenou čočku, prolisovaný česnek a dochutíme.

  3. Lečo s čočkou posypeme cibulovou natí a podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!