Ledový salát s kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
500 g kuřecí prsa
zálivka
sůl
60 g majonéza
koriandr
220 g bílý jogurt
drcený barevný pepř
na obalení
2 ks vejce
hladká mouka
200 g kukuřičné lupínky
podle potřeby
olej na smažení
salát
1 hlávka ledový salát
1 konzerva sterilovaná kukuřice
8 ks menší rajče

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostky a kukuřičné lupínky rozdrtíme. Kostky masa osolíme a obalíme v trojobalu - mouka, vejce, kukuřičné lupínky. Rozpálíme olej a nugetky osmažíme dozlatova. Odložíme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Nugety udržujeme teplé.

  2. Ledový salát rozebereme, větší listy překrájíme a smícháme s přecezenou kukuřicí. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

  3. Smícháme jogurt, majonézu a koriandr (lžička čerstvého nebo špetka sušeného). Vzniklý dresing podle chuti osolíme a okořeníme drceným pepřem.

  4. Smažené kuřecí nugety rozdělíme na salát a přelijeme jogurtovým dresingem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!