Lehké jogurtové dortíky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- krém 125 g cukr 2 ks pomeranč 175 g tvaroh 8 plátků želatina 400 g bílý jogurt 250 g smetana ke šlehání 2 lžíce pomerančový likér těsto 90 g cukr 3 ks vejce 40 g máslo 90 g hrubá mouka
Postup Lehké jogurtové dortíky recept
Postup přípravy receptu
-
Budeme potřebovat 2 složené plátky alobalu široké asi 5 cm a 12 pudinkových formiček, event. šálků.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Máslo rozpustíme. Vejce smícháme s cukrem a ušleháme do hladké pěny. Přidáme prosátou mouku a máslo.
Plech vymastíme a zmenšíme páskami alobalu na velikost 3x20 cm. Potřeme těstem a pečeme asi 20 minut. Vyklopíme a po vychladnutí z plátu vykrojíme 12 koleček podle velikosti formiček.
Pomeranč důkladně omyjeme a kůru z něj nastrouháme. Ostatní oloupeme, dílky vyloupneme a šťávu zachytíme. Smícháme tvaroh, jogurt, cukr, pomerančovou šťávu a kůru.
Želatinu rozpustíme podle návodu a vmícháme do krému. Ten asi 30 minut chladíme. Ze smetany ušleháme šlehačku a postupně ji spolu s likérem (sirupem) vmícháme do krému.
Formičky vypláchneme studenou vodou, rozložíme do nich dílky pomerančů, naplníme je krémem a chladíme asi 2-3 hodiny. Na vychlazené formičky položíme upečená piškotová kolečka a lehce přitlačíme. Dortíky vyklopíme a můžeme podávat.