Lehké jogurtové dortíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
125 g cukr
2 ks pomeranč
175 g tvaroh
8 plátků želatina
400 g bílý jogurt
250 g smetana ke šlehání
2 lžíce pomerančový likér
těsto
90 g cukr
3 ks vejce
40 g máslo
90 g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Budeme potřebovat 2 složené plátky alobalu široké asi 5 cm a 12 pudinkových formiček, event. šálků.

  2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Máslo rozpustíme. Vejce smícháme s cukrem a ušleháme do hladké pěny. Přidáme prosátou mouku a máslo.

  3. Plech vymastíme a zmenšíme páskami alobalu na velikost 3x20 cm. Potřeme těstem a pečeme asi 20 minut. Vyklopíme a po vychladnutí z plátu vykrojíme 12 koleček podle velikosti formiček.

  4. Pomeranč důkladně omyjeme a kůru z něj nastrouháme. Ostatní oloupeme, dílky vyloupneme a šťávu zachytíme. Smícháme tvaroh, jogurt, cukr, pomerančovou šťávu a kůru.

  5. Želatinu rozpustíme podle návodu a vmícháme do krému. Ten asi 30 minut chladíme. Ze smetany ušleháme šlehačku a postupně ji spolu s likérem (sirupem) vmícháme do krému.

  6. Formičky vypláchneme studenou vodou, rozložíme do nich dílky pomerančů, naplníme je krémem a chladíme asi 2-3 hodiny. Na vychlazené formičky položíme upečená piškotová kolečka a lehce přitlačíme. Dortíky vyklopíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!