Hruškový koláč s mákem a krémem z mascarpone recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
250 ml mléko
150 g cukr krupice
250 g mascarpone
1 balíček vanilkový cukr
200 g hladká mouka
250 g smetana ke šlehání
100 g mletý mák
1 balíček kypřící prášek do pečiva
máslo na vymazání
1 plechovka hrušky půlené - loupané Hamé

Postup přípravy receptu

  1. Vejce a cukr důkladně utřeme. Suroviny můžeme také šlehat v kuchyňském robotu. Přidáme rozemletý mák a zapracujeme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme do těsta. Potom začneme postupně přilévat mléko a dobře promícháme

  2. Hrušky osušíme, nakrájíme na kostičky a zamícháme do těsta. Hotové těsto vlijeme do dortové formy vymazané máslem a vysypané trochou mouky. V receptu jsme použili formu o průměru 28 cm, aby vrstva těsta byla tak akorát silná

  3. Dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C na 20 ‒ 25 minut. Ke konci pečení píchneme do středu koláče párátkem, a pokud na něm neulpí drobečky, je koláč upečený. Hotový korpus postavíme na mřížku a necháme vychladnout

  4. Mascarpone a šlehačku dáme do mísy a osladíme vanilkovým cukrem. Dohromady vyšleháme ručním šlehačem na nadýchaný krém. Krém naneseme na makový korpus a můžeme podávat

  5. Hruškový koláč s mákem a krémem z mascarpone nakrájíme a servírujeme s šálkem čaje nebo kávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!