Lehký a šťavnatý hamburger recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- směs 2 stroužky česnek 1 lžička sůl 1 lžička bazalka 0 lžiček oregano 1 lžička pepř 1 lžíce kremžská hořčice 1 ks bílá cibule 500 g 100 % mleté kuřecí maso dresink 1 ks česnek 0 lžiček bazalka 0 ks limetka 1 lžíce kremžská hořčice 100 g nizkotučný jogurt náplň 2 ks rajčata 1 ks nízkotučný sýr 1 ks baby salátek 1 ks červená cibule (kolečka) příloha 4 ks celozrnné bulky
Postup Lehký a šťavnatý hamburger recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme maso a smícháme jej s výše uvedenými ingrediencemi. Směs si rozdělíme na čtyři části a vytvarujeme stejně velké koule. Maso zmáčkneme do placky, aby mělo trochu větší průměr než bulka. Uděláme do masa důlek, aby se nenafouklo.
Burgery opékáme na grilu zhruba 4 minuty z každé strany. Také pečivo můžeme na 2 minuty přidat rozříznutou stranou na rozpálený gril.
Poté obě poloviny namažeme vymíchaným dresinkem. Hamburger skládáme v pořadí: Spodní bulka, lístky salátu, kolečka cibule, hotový burger, plátek sýra, kolečka rajčete a horní část bulky.
Lehký a šťavnatý hamburger ihned servírujeme, chutná opravdu skvěle!