Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
4 ks vejce
250 g brambory
1 svazek rukola
1 lžička olivový olej
2 lžíce citronová šťáva
150 g koktejlová rajčata
na ozdobu
4 plátky slanina
tatarská omáčka
podle chuti
sůl
mletý pepř
balzamikový ocet
podle potřeby
zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Menší brambory po umytí uvaříme. Také vejce uvaříme natvrdo. Listy rukoly opláchneme a osušíme. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

  2. Brambory dáme do mísy, přidáme česnek utřený se solí, pár kapek oleje a octa, několik lžiček vývaru, sůl a pepř. Přidáme lístky rukoly, vejce pokrájená na plátky, omytá koktejlová rajčátka rozkrojená na půlky a zlehka promícháme.

  3. Bramborový salát rozdělíme na talířky a zakapeme citronovou šťávou. Podle chuti můžeme přidat tatarskou omáčku nebo majonézu (na ozdobu). Bramborový salát s čerstvou zeleninou také báječně doplní proužky opečené slaniny. Vegetariáni ji samozřejmě vynechají.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!