Lehký kukuřičný chléb recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
2 lžičky prášek do pečiva
1 l teplá voda
1 kg kukuřičná mouka
3 lžíce pšeničná mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kukuřičnou a pšeničnou mouku smícháme s práškem do pečiva a vodou.

  2. Do základu těsta přidáme vejce a těsto důkladně prohněteme. Pak ho necháme několik hodin odpočinout na chladném místě, aby se uvolnil škrob a chléb byl nadýchaný. Odpočinuté těsto propracujeme, vytvarujeme bochník ve formě a dáme na plech. Necháme chvilku vykynout a zatím si předehřejeme troubu. Lehký kukuřičný chléb pečeme při 200 °C asi 45 minut.

  3. Upečený kukuřičný chléb necháme vychladnout, vyklopíme a podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!