Lehký piškotový dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
16 dkg cukr
8 ks vejce
25 dkg hrubá mouka
náplň
25 dkg máslo
1 lžíce rum
300 ml mléko
12 dkg cukr moučka
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přidáme půl skořápky vody. Bílky ušleháme v pevný sníh a lehce vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec vmícháme lehce mouku. Pokud chceme kakaový dort, dáme o to méně mouky, aby dort zůstal nadýchaný.

  2. Piškotové těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme 60 minut při teplotě 180 °C. Upečený korpus necháme vychladnout.

  3. Zatím si připravíme krém. Máslo ušleháme s cukrem. Přidáme vychlazený a neslazený pudink připravený z mléka a pudinkového prášku, trochu rumu a podle chuti kakao, kávu a podobně.

  4. Dort plním až druhý den, aby bobře vychladl. Piškotový dort zdobíme podle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!