Letní salát s ředkvičkami recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

100 g hrášek
1 lžíce olej
sůl
1 svazek ředkvičky
1 ks pórek
mletý pepř
2 lžíce vinný ocet
1/2 hlávky ledový salát
1 ks salátová okurka
1 lžička balsamikový ocet
200 g sterilované červené fazole

Postup přípravy receptu

  1. Ledový salát rozebereme a nakrájíme na kousky. Ředkvičky s okurkou očistíme a nakrájíme na kolečka, pórek taktéž důkladně očistíme a nakrájíme na kolečka. Hrášek vsypeme do síta, zalijeme horkou vodou. Fazole necháme okapat

  2. Balzamikový a vinný ocet smícháme s olejem, takto připravený dresink osolíme a opepříme

  3. Veškerou zeleninu vsypeme do mísy, zalijeme dresinkem a promícháme, aby se chutně prolnuly

  4. Letní salát s ředkvičkami podáváme třeba s opečenou bagetkou jako lehký hlavní chod

  5. Poznámka: Ledový salát lze zaměnit za polníček, rukolu či jiný, sterilované fazole vynechat - salát tak bude ještě více svěží a lehoučký

  6. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!