Levný koláč s cukrem a skořicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 lžička solamyl
50 g tuk
3 dkg droždí
50 g cukr krupice
1 lžička cukr krupice
500 g hladká mouka
250 ml vlažné mléko
100 g vařené brambory ve slupce
na potření
50 g máslo
drobení
2 lžíce mletá skořice
4 lžíce cukr krystal (velmi hrubý)

Postup přípravy receptu

  1. Ze lžičky cukru, droždí a mléka si připravíme kvásek, který necháme vzejít.

  2. Do mísy dáme osolenou mouku, do té nastrouháme oloupané brambory, přidáme cukr, vejce, tuk, solamyl a vykynutý kvásek. Důkladně zpracujeme v těsto, které lehce vyválíme a přendáme opatrně na vymazaný plech.

  3. Potřeme rozpuštěným máslem a posypeme hrubým krystalovým cukrem smíchaným se skořicí.

  4. Pokud při pečení povrch koláče zrůžoví, opět potřeme máslem, opět posypeme směsí cukru a skořice a dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!