Lilkový salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 lžíce majonéza
1 ks rajče
2 ks lilek
1 lžička grilovací koření
1 plechovka krájená rajčata
1 lžíce plnotučná hořčice
1 lžíce extra panenský olivový olej
0,8 kelímků selský bílý jogurt
1 lžíce umeocet

Postup přípravy receptu

  1. Lilky omyjeme, osušíme, propícháme vidličkou a v troubě pečeme asi 45 minut. Kdo chce pyré, musí péct až 1,5 hodiny. Upečené lilky necháme trochu vychladnout a oloupeme je

  2. Pak nakrájíme na kostičky rajče i oba lilky a vsypeme je do mísy. Přidáme plechovku krájených rajčat (400 g), prolisovaný česnek, olivový olej, velký bílý jogurt, plnotučnou hořčici, majonézu, grilovací koření, umeocet a sůl

  3. Lilkový salát můžeme podávat i jako hlavní chod, je velmi sytý. Kdo chce, přikusuje pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!