Limetková roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 3 ks vejce 2 lžičky prášek do pečiva 2 ks limetka 3 dl cukr krupice 1 dl hladká mouka 1 dl bramborová moučka náplň 100 g máslo 1 ks limetka 1 dl cukr moučka na ozdobu 1 ks limetka 1 dl smetana ke šlehání
Postup Limetková roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 250 °C. Vejce s cukrem vyšleháme do světlé pěny.
Hladkou mouku smícháme s bramborovou moučkou, 2 lžičkami prášku do pečiva, limetkovou šťávou a směs vmícháme do vaječné pěny. Vše vymícháme v hladké těsto.
Těsto rozprostřeme po plechu, který předem vyložíme pečícím papírem, o rozměrech přibližně 30 x 40 cm. Těsto na limetkovou roládu pečeme asi 5 minut ve střední části trouby. Poté necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme náplň. Nastrouhané máslo s cukrem vymícháme do pěny a přidáme nastrouhanou limetkovou kůru z jedné limetky.
Vychladlé těsto potřeme připravenou náplní a z delší strany srolujeme do rolády.
Ze smetany ušleháme šlehačku, naplníme jí cukrářský sáček. Limetkovou roládu ozdobíme ušlehanou smetanou, posypeme troškou nastrouhané limetky, nakrájíme na plátky a podáváme.