Linecké koláčky s jablky zapečené s jemnou drobenkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 60 g vejce 200 g máslo 4 lžíce mléko 400 g hladká mouka 2 ks citronová kůra drobenka 30 g máslo 30 g cukr moučka 30 g polohrubá mouka směs 500 g jablko 50 g rozinky 50 g cukr krystal 1 špetka mletá skořice 300 g pribináček podle chuti 1 špetka cukr moučka
Postup Linecké koláčky s jablky zapečené s jemnou drobenkou recept
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin na těsto vypracujeme linecké těsto, které necháme v lednici odpočinout. Do malých plechových formiček o průměru cca 8 cm vložíme část lineckého těsta. Vymačkáme tak, aby po celé ploše formičky byla stejná vrstva. V předehřáté troubě upečeme dozlatova. Hotový košíček můžeme pokapat rumem, aby se trochu nasákl a zvláčněl.
Ze surovin na drobenku rukama vypracujeme drobenku. Jablka očistíme, nakrájíme na kousky a rozdusíme je spolu s rozinkami a skořicí.
Na linecké korpusy přidáme vrstvu rozetřeného pribináčka s cukrem a citronovou kůrou. Na to vrstvu dušených jablek s rozinkami a skořicí. A nakonec posypeme máslovou drobenkou. Vše zapečeme v předehřáté troubě. Linecké koláčky s jablky vyndáme, když začne drobenka zlátnout.
Linecké koláčky s jablky zapečené s jemnou drobenkou můžeme zdobit ořechovou zmrzlinou, jablečnou redukcí a mátou.