Linecké koláčky s jablky zapečené s jemnou drobenkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
těsto
1 špetka sůl
60 g vejce
200 g máslo
4 lžíce mléko
400 g hladká mouka
2 ks citronová kůra
drobenka
30 g máslo
30 g cukr moučka
30 g polohrubá mouka
směs
500 g jablko
50 g rozinky
50 g cukr krystal
1 špetka mletá skořice
300 g pribináček
podle chuti
1 špetka cukr moučka
Postup Linecké koláčky s jablky zapečené s jemnou drobenkou recept
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin na těsto vypracujeme linecké těsto, které necháme v lednici odpočinout. Do malých plechových formiček o průměru cca 8 cm vložíme část lineckého těsta. Vymačkáme tak, aby po celé ploše formičky byla stejná vrstva. V předehřáté troubě upečeme dozlatova. Hotový košíček můžeme pokapat rumem, aby se trochu nasákl a zvláčněl.
Ze surovin na drobenku rukama vypracujeme drobenku. Jablka očistíme, nakrájíme na kousky a rozdusíme je spolu s rozinkami a skořicí.
Na linecké korpusy přidáme vrstvu rozetřeného pribináčka s cukrem a citronovou kůrou. Na to vrstvu dušených jablek s rozinkami a skořicí. A nakonec posypeme máslovou drobenkou. Vše zapečeme v předehřáté troubě. Linecké koláčky s jablky vyndáme, když začne drobenka zlátnout.
Linecké koláčky s jablky zapečené s jemnou drobenkou můžeme zdobit ořechovou zmrzlinou, jablečnou redukcí a mátou.