Livance z acidofilního mléka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
1 ks prášek do pečiva
2 lžíce cukr krupice
1 špetka citronová kůra
300 g polohrubá mouka
150 g celozrnná mouka
500 ml acidofilní mléko
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mléko, mouky s práškem do pečiva, vejce, špetku soli, citronové kůry a cukr smícháme a uděláme těstíčko.

  2. Na pánvi smažíme malé placičky. Těsto je trošku hustší, ale výsledné lívanečky jsou moc dobré.

  3. Lívance z acidofilního mléka servírujeme potřené marmeládou a ozdobené šlehačkou.

  4. Pokud nemáme celozrnnou mouku, můžeme na lívance použít 450g mouky polohrubé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!