Lívance z rýže recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks vejce
vařená rýže
podle chuti
cukr
podle potřeby
mléko
polohrubá mouka
na ozdobu
cukr moučka
na potření
marmeláda, čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Zbytek rýže smícháme s 1 - 2 vejci, trochou cukru, polohrubé mouky a mléka dle potřeby. Záleží na tom, kolik máme rýže, musí nám vzniknout kašička, která není ani příliš tuhá a ani příliš vodnatá.

  2. Z hotové hmoty tvoříme lžící malé lívanečky, které smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

  3. Hotové lívanečky můžeme buď pouze pocukrovat nebo potřít marmeládou či čokoládou.

  4. Pro obměnu můžeme lívance vytvořit i ze zbytku ovesné kaše.

  5. Lívance z rýže podáváme teplé, ale dají se jíst i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!