Losos allá Wellington recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 320 g listové těsto podle chuti sůl mletý pepř náplň 1 2 lžíce máslo 1 ks šalotka 120 g žampiony 0 dl smetana na vaření na potření 1 ks žloutek 2 lžíce smetana na vaření náplň 2 1 ks bílek 120 g losos 0 dl smetana na vaření
Postup Losos allá Wellington recept
Postup přípravy receptu
-
Čistého lososa nakrájíme na kostičky. Přidáme vaječný bílek, smetanu a vše promixujeme pomocí ručního mixeru. Dochutíme solí a pepřem.
Na další náplň si připravíme uvedené suroviny. Šalotku, houby a petrželku nasekáme na jemno. Nasekanou zeleninu s houbami zpěníme na másle, přidáme smetanu a povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Směs umixujeme na pyré.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Těsto rozdělíme na 4 díly - obdélníky. Na dva těstové obdélníky položíme plátky z lososa, potřeme je lososovou směsí a přikryjeme směsí s houbami. Zbylé obdélníky poklademe na plněné těsto, přitlačíme dobře hrany.
Obě těsta přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme žloutky promíchanými se smetanou. Lososa allá Wellington pečeme ve středu trouby cca 25 minut.
Lososa allá Wellington podáváme jako teplý hlavní chod.