Losos allá Wellington recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

320 g listové těsto
podle chuti
sůl
mletý pepř
náplň 1
2 lžíce máslo
1 ks šalotka
120 g žampiony
0 dl smetana na vaření
na potření
1 ks žloutek
2 lžíce smetana na vaření
náplň 2
1 ks bílek
120 g losos
0 dl smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Čistého lososa nakrájíme na kostičky. Přidáme vaječný bílek, smetanu a vše promixujeme pomocí ručního mixeru. Dochutíme solí a pepřem.

  2. Na další náplň si připravíme uvedené suroviny. Šalotku, houby a petrželku nasekáme na jemno. Nasekanou zeleninu s houbami zpěníme na másle, přidáme smetanu a povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Směs umixujeme na pyré.

  3. Troubu předehřejeme na 200 °C.

  4. Těsto rozdělíme na 4 díly - obdélníky. Na dva těstové obdélníky položíme plátky z lososa, potřeme je lososovou směsí a přikryjeme směsí s houbami. Zbylé obdélníky poklademe na plněné těsto, přitlačíme dobře hrany.

  5. Obě těsta přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme žloutky promíchanými se smetanou. Lososa allá Wellington pečeme ve středu trouby cca 25 minut.

  6. Lososa allá Wellington podáváme jako teplý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!