Losos marinovaný v kečupu z červené řepy se salátem s qiunoou a cizrnou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
limetka
olivový olej
0,5 ks červená paprika
1 ks červená cibule
mletý černý pepř
250 g cherry rajčata
4 ks filet z lososa
125 g uvařená cizrna
250 g quinoa
6 - 8 lžic kečup z červené řepy (foraging fox)
4 lžíce řepkový olej s citronovou příchutí (supernature)

Postup přípravy receptu

  1. Filety naložíme nejlépe přes noc do přírodního kečupu z řepy, jablek a mixu koření. Zabalíme do fólie a dáme odpočinout do chladničky

  2. Na salát si nakrájíme papriku na větší kousky, rajčata rozkrájíme podélně na čtvrtky a cibuli nakrájíme na kostičky. Quinou uvaříme v osolené vodě. Na 1 díl quinoi připadá 2,5 dílu vody

  3. Nakrájenou papriku opečeme na citronovém řepkovém oleji. Rajčata smícháme na pánvi s opečenou paprikou a přendáme do velké mísy. Cibuli spolu s uvařenou quinoou a cizrnou přidáme do mísy. Osolíme, opepříme, zakápneme limetkou, přidáme olivový olej a promícháme

  4. Losos by neměl být před tepelnou úpravou příliš studený. Filety grilujeme v pánvi na másle nejprve kůží dolů, přibližně 4 minuty podle výšky filetu, potom otočíme a pokračujeme v grilování ještě 1 minutu

  5. Lososa marinovaného v kečupu z červené řepy servírujeme na připraveném salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!