Losos marinovaný v kečupu z červené řepy se salátem s qiunoou a cizrnou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo limetka olivový olej 0,5 ks červená paprika 1 ks červená cibule mletý černý pepř 250 g cherry rajčata 4 ks filet z lososa 125 g uvařená cizrna 250 g quinoa 6 - 8 lžic kečup z červené řepy (foraging fox) 4 lžíce řepkový olej s citronovou příchutí (supernature)
Postup Losos marinovaný v kečupu z červené řepy se salátem s qiunoou a cizrnou
Postup přípravy receptu
-
Filety naložíme nejlépe přes noc do přírodního kečupu z řepy, jablek a mixu koření. Zabalíme do fólie a dáme odpočinout do chladničky
Na salát si nakrájíme papriku na větší kousky, rajčata rozkrájíme podélně na čtvrtky a cibuli nakrájíme na kostičky. Quinou uvaříme v osolené vodě. Na 1 díl quinoi připadá 2,5 dílu vody
Nakrájenou papriku opečeme na citronovém řepkovém oleji. Rajčata smícháme na pánvi s opečenou paprikou a přendáme do velké mísy. Cibuli spolu s uvařenou quinoou a cizrnou přidáme do mísy. Osolíme, opepříme, zakápneme limetkou, přidáme olivový olej a promícháme
Losos by neměl být před tepelnou úpravou příliš studený. Filety grilujeme v pánvi na másle nejprve kůží dolů, přibližně 4 minuty podle výšky filetu, potom otočíme a pokračujeme v grilování ještě 1 minutu
Lososa marinovaného v kečupu z červené řepy servírujeme na připraveném salátu.