Losos na grilu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
100 g máslo
citron
bazalka
mletý kmín
1 kg chlazené filé z lososa

Postup přípravy receptu

  1. Chlazené filé omyjeme, necháme okapat, vysušíme a odstraníme šupiny. Z masa ostrým nožem oškrábeme několik lžiček ryby na tatarák, odložíme stranou, později připravíme tatarák běžným způsobem

  2. Připravené filé nasolíme, okmínujeme a potřeme rozpuštěným máslem. Zabalíme do folie a necháme do druhého dne proležet v lednici

  3. Druhý den lososa vložíme na gril a grilujeme dozlatova

  4. Lososa na grilu podáváme ozdobeného bazalkou a plátkem citronu, jako přílohu můžeme zvolit pečivo, případně grilované papriky a rajčata. Lehké bílé víno je nutnou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!