Losos na jehle recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks rajče 3 ks větší cibule 2 lžíce citronová šťáva 600 g filet z lososa 150 g plátková anglická slanina podle chuti sůl barevný pepř podle potřeby olej na smažení
Postup Losos na jehle recept
Postup přípravy receptu
-
Filety z lososa omyjeme, nakrájíme na kousky a zakápneme citronovou šťávou. Kousky lososa okořeníme barevným pepřem a necháme asi půl hodiny odležet v lednici.
Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky. Lososové kousky vyndáme z lednice. Každý kousek lososa zabalíme do plátku anglické slaniny a střídavě s cibulí a rajčaty napichujeme na jehlu. Každý špíz lehce osolíme.
Na pánev dáme olej, do kterého vložíme připravené lososové špízy a ze všech stran opékáme.
Jako přílohu podáváme šťouchané nebo vařené brambory.