Losos na jehle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks rajče
3 ks větší cibule
2 lžíce citronová šťáva
600 g filet z lososa
150 g plátková anglická slanina
podle chuti
sůl
barevný pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Filety z lososa omyjeme, nakrájíme na kousky a zakápneme citronovou šťávou. Kousky lososa okořeníme barevným pepřem a necháme asi půl hodiny odležet v lednici.

  2. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky. Lososové kousky vyndáme z lednice. Každý kousek lososa zabalíme do plátku anglické slaniny a střídavě s cibulí a rajčaty napichujeme na jehlu. Každý špíz lehce osolíme.

  3. Na pánev dáme olej, do kterého vložíme připravené lososové špízy a ze všech stran opékáme.

  4. Jako přílohu podáváme šťouchané nebo vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!