Losos na medu s koňakem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce med 1 lžíce koňak 1 ks losos podle chuti sůl italské bylinky česneková sůl podle potřeby máslo olivový olej
Postup Losos na medu s koňakem recept
Postup přípravy receptu
-
Lososa očistíme od šupin, osušíme a nasolíme z obou stran. Na straně masa posypeme směsí italských bylin a česnekovou solí. Zakápneme olivovým nebo bodlákovým olejem.
Na pánvi rozpustíme máslo s trochou olivového oleje. Máslo necháme mírně popustit a přidáme lžíci medu. Dobře promícháme a následně na pánev dáme kousky lososa kůží dolů. Zakryjeme pokličkou a necháme asi 5 - 10 minut restovat.
Doba restování je závislá na tloušťce kusů lososa. Losos by měl i nahoře dostat světle růžovou barvu. Pokud již je barva dorůžova, dáme výkon sporáku naplno a zakápneme maso pár kapkami kvalitního koňaku. Můžeme použít i Metaxu. Po asi 10 vteřinách sporák vypneme a maso servírujeme.
Losos na medu s koňakem je výborný s čerstvým pečivem. Maso můžeme přelít vypečenou šťávou se zkaramelizovaným medem a podle chuti případně dosolíme.