Losos na pomerančích s mandlemi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 lžička sůl 1 ks pomeranč 30 g mandle 300 g losos 100 ml bílé víno 2 lžíce olivový olej podle potřeby máslo
Postup Losos na pomerančích s mandlemi recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme marinádu. Olivový olej smícháme s česnekem, solí a pomerančovou šťávou vymačkanou z půlky pomeranče.
Do pekáče položíme plátky pomeranče, na každý malý kousek másla a navrch lososa, kterého potřeme marinádou. Zbytek marinády nalijeme do pekáče a přidáme bílé nebo růžové víno. Na lososa nakonec nasypeme nadrobno nakrájené mandle.
Lososa na pomerančích s mandlemi pečeme na 180 °C asi 20 minut.
Lososa na pomerančích s mandlemi podáváme s oblíbenou přílohou jako slavnostní hlavní chod.