Losos na pomerančích s mandlemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžička sůl
1 ks pomeranč
30 g mandle
300 g losos
100 ml bílé víno
2 lžíce olivový olej
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme marinádu. Olivový olej smícháme s česnekem, solí a pomerančovou šťávou vymačkanou z půlky pomeranče.

  2. Do pekáče položíme plátky pomeranče, na každý malý kousek másla a navrch lososa, kterého potřeme marinádou. Zbytek marinády nalijeme do pekáče a přidáme bílé nebo růžové víno. Na lososa nakonec nasypeme nadrobno nakrájené mandle.

  3. Lososa na pomerančích s mandlemi pečeme na 180 °C asi 20 minut.

  4. Lososa na pomerančích s mandlemi podáváme s oblíbenou přílohou jako slavnostní hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!