Losos s vůní tymiánu a kousky rajčat recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 5 větviček tymián 600 g rajče 600 g losos 4 lžíce světlé pivo podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby olivový olej
Postup Losos s vůní tymiánu a kousky rajčat recept
Postup přípravy receptu
-
Lososa rozdělíme na čtyři plátky, které umyjeme a osušíme kuchyňskou utěrkou. Lososové plátky osolíme a opepříme.
Čtyři větvičky tymiánu si necháme stranou a zbytek nasekáme najemno.
Rajčata vložíme do vařicí vody asi na 15 - 20 sekund. Rajčata zbavíme přebytečné vody, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Na pánvi s olejem na prudkém ohni orestujeme lososa z obou stran se stroužkem drceného česneku. Orestované plátky podlijeme pivem. Jakmile vznikne hustší šťáva, přidáme nakrájená rajčata a tymián. Provaříme, ale dáme si pozor, ať nerozvaříme.
Lososa s vůní tymiánu položíme na teplý talíř, polijeme rajčaty s omáčkou a ozdobíme větvičkou tymiánu. Lososa s vůní tymiánu a kousky rajčat podáváme jako hlavní chod.