Lososový steak s ananasem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
20 g máslo
8 plátků ananas
800 g losos
1 lžíce sezamový olej
1 lžíce tmavá sojová omáčka
4 lžíce ananasová štáva
na ozdobu
máta

Postup přípravy receptu

  1. Lososa rozdělíme na 4 kusy. Na másle osmahneme rybí steaky. Steaky se snažíme stále přelévat lžící másla z pánve. Restujeme, dokud losos nechytne pěknou barvu. Hotové plátky lososa odebereme a udržujeme v teple.

  2. Do stejné pánve s máslovým základem vložíme rozmáčknutý česnek. Po chvilce restování česnek odebereme a přidáme nakrájený ananas. K ananasu přidáme sojovou omáčku, ananasovou šťávu a povaříme 5 minut.

  3. Lososové steaky pokapeme olejem a vrátíme do ananasového základu. Krátce orestujeme a lososové steaky s ananasem upravíme na talíře.

  4. Lososové steaky s ananasem podáváme s oblíbenou přílohou a nezapomeneme ozdobit čerstvým lístkem máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!