Maďarské lečo s pravou ostrou čabajskou klobásou a vejci recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 2 ks rajčata 1 ks cibule 2 lžíce slunečnicový olej 4 ks zelená paprika 100 g čabajská klobása
Postup Maďarské lečo s pravou ostrou čabajskou klobásou a vejci
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a pokrájíme na kostky. Rajčata omyjeme a pokrájíme na měsíčky. Zelenou papriku zbavíme jádřince, žilek a semínek a pokrájíme na proužky. Vejce vyšleháme se solí. Pravou ostrou čabajskou klobásu pokrájíme na kolečka o síle asi 2 až 3 mm
V hrnci orestujeme na oleji cibuli do sklovita, přidáme čabajskou klobásu a opékáme, dokud nepustí výbornou pikantní paprikovou šťávu, přihodíme rajčata, osolíme, přikryjeme a dusíme s malým přídavkem vody téměř doměkka
Potom přidáme proužky zelené papriky a spolu restujeme tak, aby zůstala ještě al dente, přilijeme připravené vejce, necháme trošku srazit, déle netřeba, dojdou zbytkovým teplem na konzistenci řidší smaženice
Maďarské lečo s pravou ostrou čabajskou klobásou a vejci ihned servírujeme s krajícem čerstvého domácího chleba. Jde o rychlé letní jídlo příjemné pikantní chuti vhodné jako oběd či večeře. Pokud nemáte právě doma pravou ostrou čabajskou klobásu, klidně použijte ostrou domácí klobásu anebo takovou, která vám chutná a kterou máte právě k dispozíci.