Maďarské vepřové kousky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks paprika
1 ks cibule
2 ks rajče
150 g žampiony
300 g vepřová játra
400 g vepřová kýta
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Cibuli a papriky nakrájíme na proužky. Rajčata na špičce nařízneme do kříže nožem, spaříme a oloupeme. Také nakrájíme na proužky.

  2. Na rozehřátém oleji maso orestujeme, přidáme cibuli, papriku a rajčata, vše orestujeme, promícháme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Játra a žampiony nakrájíme na plátky a na oleji opečeme. Vsypeme do směsi s vepřovou kýtou, promícháme a krátce podusíme.

  3. Nejlepší přílohou k maďarským vepřovým kouskům jsou americké brambory či hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!