Maďarské vepřové kousky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks paprika 1 ks cibule 2 ks rajče 150 g žampiony 300 g vepřová játra 400 g vepřová kýta podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby olej na smažení
Postup Maďarské vepřové kousky recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Cibuli a papriky nakrájíme na proužky. Rajčata na špičce nařízneme do kříže nožem, spaříme a oloupeme. Také nakrájíme na proužky.
Na rozehřátém oleji maso orestujeme, přidáme cibuli, papriku a rajčata, vše orestujeme, promícháme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Játra a žampiony nakrájíme na plátky a na oleji opečeme. Vsypeme do směsi s vepřovou kýtou, promícháme a krátce podusíme.
Nejlepší přílohou k maďarským vepřovým kouskům jsou americké brambory či hranolky.