Maďarské závitky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
5 dkg máslo
5 dkg šunka
1 ks cibule
2 lžíce rajčatový protlak
2 ks zelená paprika
4 ks vepřový plátek

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové řízky naklepeme a potřeme česnekem utřeným se solí, posypeme jemně nakrájenou šunkou, zabalíme a přichytneme závitky párátkem.

  2. Zeleninu očistíme a nakrájíme najemno.

  3. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme na ni závitky a opečeme na všech stranách - pozor, abychom nepřipálili cibuli. Maso podlijeme (může být i vývar)

  4. a dusíme doměkka. Nakonec posypeme nadrobno nakrájenou paprikou a přidáme rajský protlak a ještě chvilku podusíme.

  5. Přílohou k maďarským závitkům může být rýže nebo brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!