Maďarské zelné závitky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks zelné listy
náplň
50 g slanina
1 ks vejce
70 g rýže
300 g mleté maso
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. V ohnivzdorné míse necháme zesklovatět nakrájenou slaninu společně s cibulí do světle hněda, přidáme mleté maso, rýži, sůl a osmahneme. Po vychladnutí do směsi vmícháme vejce.

  3. Spařené zelné listy (lze obměnit za kapustové) naplníme masovou směsí a silnějším koncem stáčíme. Závitky sepneme párátkem a pečeme za občasného podlití asi 1 hodinu.

  4. K maďarským zelným závitkům se jako příloha hodí brambory nebo bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!